2009. május 29., péntek

Kollégiumi felvételi pályázat

A BME Közlekedésmérnöki Kar Hallgatói Képviselete pályázatot hirdet kollégiumi férőhelyre, a Közlekedésmérnöki Kar nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonyban álló hallgatói számára a 2009/2010. tanév őszi félévére.

A pályázat beadásának határideje:
2009. június 30. (kedd) 23:59-ig


A pályázat pontos kiírását és részleteit itt találjátok.

Demonstráció

Kedves BME Hallgató!

Akkor olvasd tovább, ha ezek közül legalább egy mond valamit: Egyetemi Napok, Vásárhelyi Napok, Slip, Építész Napok, Vegyész Napok, Schönherz Kupa, Közlekkari Napok, Kolimpia, GTK Kari Napok, Drönk, Palibácsi, Vásárhelyi Klub, Whitefül, Old's Club, Gödör, Martos Csocsó Klub, Banális Közhely, Dezső Buli, Rongyláb Party, Schönherz Táncklub, Újvár Klub, Új Vár Jazzklub és Dixie Kocsma, Vörös Kakas Fogadó, Habár, Roller (huh, így végiggondolva még én is meglepődtem a mennyiségen...)

Bizonyára tudod, hogy Budapest XI. Kerület Újbuda Önkormányzata rendeletben tiltotta meg este 10 óra után kollégiumainkban a szeszes ital árusítást, így a fenti rendezvényeink, klubjaink ellehetetlenülnek.

A HÖK megkísérelte felvenni a kapcsolatot Molnár Gyula polgármester úrral, akitől sajnos mind a mai napig nem kaptunk időpontot. A nyár előtt az utolsó testületi ülés június 5-én lesz, ha ezen nem hoznak változtatást, szeptemberben az elsősök már nem tudhatják meg, mit jelentenek a fenti kifejezések. Más választásunk nem lévén, a kari HÖK elnökökkel kiegészült Egyetemi Hallgatói Képviselet egyhangú döntéssel demonstráció meghirdetése mellett döntött.

A demonstrációt június 5-én reggel 9 órától tartjuk, gyülekező a Feneketlen tó partján, a Kosztolányi Dezső téri sarokban. Innen vonulunk 10 órára a közeli Önkormányzat elé, ahol pontban 10-kor kezdődik a képviselőtestületi ülés. Ügyünket felkarolta Hajdu László független képviselő úr, aki egyrészt szót kér nekünk az ülésen, másrészt beterjeszti módosító javaslatunkat. A pontos véleményről, amit képviselünk a ww.ehk.bme.hu címen olvashatsz, csak akkor gyere, ha ezzel egyetértesz. Előzetes támogatottság-felmérésünk alapján úgy fest, van esély rá, hogy átvigyük az akaratunkat.

A demonstráción mi, a résztvevők az alábbiakra figyelünk:

- Teljes politikamentesség. Nincs zászló, nincs transzparens, nincs pártos póló, nem támogatunk semmilyen pártot, és nem támadunk semmilyen pártot, éppen ezért az egyetlen független képviselőt kértük fel segítésünkre. Minket csak az egyetemi közélet érdekel, akit szintén, azt szeretjük, akit nem, azt is, csak kevésbé.

- A demonstráció csendes. Nem ordítunk, nem viszünk kereplőt és dobot, és kulturált egyetemista módjára viselkedünk.

- Jól tudjuk, hogy Újbudán tilos a közterületi alkohol fogyasztás, és nagyon ciki egy részeg egyetemista tüntető, ezért sem a demonstráció előtt, sem alatt nem iszunk.

- A demonstráción karszalagot kapunk a szervezőktől, melynek felmutatásával, és leadásával aznap bármely BME klubban (Drönk, Gödör, Martos, Habár, Roller) egy korsó sörhöz jutunk ingyenesen, mintegy megünnepelve a sikerünket.

A demonstráció természetesen legális, a rendőrségi engedély az ehk.bme.hu címen olvasható, a rendőrség vigyáz majd arra, hogy ne keveredjenek közénk olyanok, akik nem hozzánk tartoznak (ők elSÜNtetésre kerülnek:) ).

Bízunk benne, hogy a 20000 műegyetemistából legalább 2000-et érdekel annyira a fenti lista, hogy 2 órát rászán erre az életéből, annak ellenére, hogy pénteken van, délelőtt, ráadásul vizsgaidőszakban.

A rendezvényre nem kötelező regisztrálni, de nagyon nagyot segítesz nekünk, ha mégis megteszed, így meg tudjuk becsülni a várható létszámot.

Regisztrálni az EHK honlapon a bal oldali menüben található szavazással értelemszerűen az "Igen" válasz elküldésével lehet.


Üdv,
Bohák András
elnök
BME HÖK

2009. május 26., kedd

Ott a helyed!

Rallycross Eb Nyirád május 30-31.

Május utolsó hétvégéjén immár negyedik alkalommal csapnak össze a XXI. század gladiátorai a nyirádi arénában.
A Balatonfelvidéken Tapolca és Sümeg közelében fekvő versenypálya alig öt év alatt emelkedett a sportág sportszakmailag legelismertebb első három versenyhelyszíne közé. Az egyik leglátványosabb autósport szakágban, a Rallycross-ban az Európa Bajnoki sorozat jelenti a csúcsot, melyben idén három kategóriában mérhetik össze tudásukat a versenyzők, akik közel húsz különféle országból érkeznek.

500-700 lóerős autók, égett gumi szag, benzingőz, adrenalin, rengeteg ember és minden, ami egy egész hétvégés autós dzsemborihoz kell.

Neked is ott a helyed!



Programok és jegyárak itt.

2009. május 22., péntek

Filmes verdák - Starsky & Hutch

5. rész
Starsky & Hutch (tv-sorozat (1975-79), film (2004))

Ford Gran Torino (gyártási év: 1974, 1976)



Csendes tiltakozás


2009. május 22-én pénteken 22:00 órakor a Móricz Zsigmond körtéri, úgynevezett "gomba" alatt találkoznak azok a környékbeli lakosok, akik tiltakoznak a kerületi Önkormányzat Képviselő Testülete által hozott, 2009. május 20-tól hatályba lépő, az alkoholfogyasztási szokásokat korlátozó Önkormányzati Rendelet ellen. Kifejezve az este 22:00 óra utáni kulturált, a lakóközösséget nem zavaró alkoholfogyasztási szokásokat is korlátozó rendelet elleni ellenszenvüket, a résztvevők egy-egy üres alkoholos üveggel, dobozzal jelennek meg a csendes tiltakozáson.

Mivel a XI. kerületben tilos közterületen alkoholt fogyasztani, ezért a résztvevők tartózkodjanak a tiltakozás ideje alatt a helyszínen történő alkoholfogyasztástól és kulturáltan viselkedjenek!

2009. május 21., csütörtök

10. ARC Plakát pályázat

RESTART. TE MIVEL KEZDENÉD?

"Húsz éves a rendszerváltás. Tíz éves az ARC. Te hány éve kezdted az életet?

És hányszor érezted, hogy újra kell kezdeni valamit? Alkotást, munkát, szerelmet, gondolkodást. Meg tudtál-e szabadulni azoktól a kliséktől, amelyekből korábban felépítetted magad, hogy aztán tovább lépj, fejlődj, létezz?


Az idő előbb-utóbb meghozza a maga válságát, és ilyenkor minden változásért kiált. Ilyenkor rá kell döbbennünk, hogy kívülről nem várhatunk segítséget. Nincs felmentő sereg! Sem felmentés! Van viszont probléma, gond és baj, globális, lokális és személyes szinten.


Most nem az a kérdés, hogy mit hoz ki belőled a válság, hanem az, hogy te mit tudsz kihozni a válságból?!
"

PÁLYÁZZ!

További információ: ITT

AirPower 09

Június 26-27-én kerül megrendezésre az ausztriai Zeltwegben az AirPower 09 névre keresztelt repülőnapok.

A látványos légi bemutatók pénteken és szombaton is folyamatosan zajlanak délelőtt 9 és délután 6 óra között.
A programra buszos kirándulás szerveződik, erre jelentkezni Néveri Gábornál, a weagle@freemail.hu email címen lehet. Azt, hogy az egynapos kirándulás melyik napra essen, a jelentkezők szavazzák meg.

A rendezvény hivatalos honlapja: www.airpower09.at


2009. május 20., szerda

Tárgyfelvétel

A 2009/2010-es őszi félév előzetes tárgyjelentkezési időszakának kezdete: 2009. május 21. 18:00

Az előzetes tárgyjelentkezés vége: 2009. június 26. 23:59


A nyári időszakban tárgyjelentkezés, ill. leadás nem lehetséges.
Június 26. után az őszi szorgalmi időszakot megelőző registrációs héten van lehetőség még tárgyjelentkezésre, leadásra, valamint ekkor tudjátok véglegesíteni is a tárgyaitokat.

A vizsgaidőszak folyamán mindenki ellenőrizze a neptunban - az index hiánya miatt különösen -, hogy a megszerzett érdemjegye be van-e írva! Ez azért is fontos, mert a vizsgaidőszak végén lefuttatott neptun ellenőrzésen minden olyan tárgyról törlésre kerül a hallgató, amelynek nem teljesítette az előkövetelményét, függetlenül attól, hogy ez valós, vagy csak nem került beírásra az érdemjegy.

Háttérkép mindenkinek rovat

Red Bull RB5 - Renault RS27 V8
Az 1280x960 felbontású változathoz katt. a képre!

2009. május 19., kedd

Játék mindenkinek

HÖK Szavazás eredmény

A múlt hét folyamán szavaz(hat)tatok a kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve az éves tisztújításról.

Íme a szavazás eredménye:

Összes leadott szavazat: 434
Érvénytelen: 7
Érvényes: 427

A Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításait
támogatta 373 fő; elutasította 38 fő; nem nyilvánított véleményt 16 fő

Tisztújítás eredménye:
(név / kapott szavazatok / bekerült-e?)
  • elnök: Kovács András 403 bekerült
  • EHK Képviselő (2 fő választható):
  • Angyal Róbert 377 bekerült
  • Keresztes Péter 374 bekerült
  • Juttatási-Téritési felelős: Bodó Tibor 371 bekerült
  • Kollégiumi felelős: Szűcs Gábor 397 bekerült
  • Tankör felelős: Nagy Gábor 388 bekerült
  • Oktatási és Tanulmányi felelős: Bicsák György 373 bekerült
  • Programfelelős (2 fő választható):
  • Szabó Viktor 332 bekerült
  • Lázár Benedek 115
  • Iberpaker Péter 296 bekerült
  • Kommunikáció és Irodafelelős: Bella Dániel 375 bekerült
  • Sport- és Kultúrfelelős: Fekete Márton 385 bekerült

Májusi Közhír

Digitális formában megjelent, és pár napon belül kézbe is vehetitek a félév utolsó Közhírét.

Ízelítő a tartalomból:

BME Angyalai Motoros Klub - Tavaly alakult, azóta pedig folyamatosan fejlődik az egyetem motorosait tömörítő klub, melynek életre hívója egy közlekes társunk.

Pótdudagomb - A hasonló nevű, negyedéves hallgatókból álló csapat kiemelkedő eredményt ért el a Bosch elektromobil versenyen.

Évfordulók - Idén 50 éves a legnépszerűbb kisautó, a MIni, továbbá a biztonsági öv; 100 éves az Audi!

Fesztivál körkép és Nyaralás olcsón - avagy milyen lehetőségek várnak rád nyáron?

...ezen felül pedig még több érdekes cikk és a megszokott rovatok.

2009. május 18., hétfő

Az Ipar Napjai 2009

Már csak néhány nap van hátra Magyarország legnagyobb ipari rendezvényéig, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 2009. május 19-22. között zajló

9. Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításig, és

3. Nemzetközi elektronikai, elektrotechnikai szakkiállításig!


Legyen Ön is résztvevője egy olyan eseménynek, ahol felkészült szakemberek, a legújabb technológiák és üzleti lehetőségek várják!


Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét, hogy amennyiben regisztrál a rendezvényre, úgy ingyen megtekintheti mindkét szakkiállítást, és részt vehet a hozzájuk tartozó ingyenes konferenciákon.


Online regisztráció itt:

http://www.mach-tech.hu/regisztracio

vagy

http://www.electrosalon.hu/regisztracio


A kiállításokról bővebb információ, a kiállítói lista, konferenciaprogram, NAGYDÍJ nyertesek megtalálhatók a www.mach-tech.hu vagy a www.electrosalon.hu weboldalakon.


A sorban állás elkerülése végett, a Fogadó Csarnokokban EXPRESS FOLYÓSÓK működnek, melyeket a kitöltött online meghívóval vehet igénybe!


Látogasson el Ön is szakkiállításainkra!

Üzleti sikerekben és szakmai tapasztalatokban gazdag kiállítás látogatást
kívánunk a megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!


Tisztelettel: a Szervezők



Safety Car?

Ép ésszel felfoghatatlan baleset történt vasárnap délután a túraautó-világbajnokság (WTCC) negyedik állomásán, a franciaországi Pauban rendezett verseny második futamán. Az első körben történt ütközések miatt beküldték a biztonsági autót a pályára. Ám az kissé későn indult el és keresztbe átvágta a pályát (feltételezem, hogy még az első autó elé be tudjon jönni). A versenyt vezető Franz Engstler pedig nem kapott semmilyen jelzést a balesetekről és a biztonsági autó beküldéséről, ezért ő padlógázon közlekedett a célegyenesben, aztán hirtelen "szűk lett előtte az út"...



Hogy ki hibázott? Ki tudja. Reméljük kiderítik és felelősségre vonják érte, mert egy privát versenyző élete nagy lehetőségét vesztette el ezzel.
Mindenesetre a Chevy (muhaha :XD) Cruze jól vizsgázott a rögtönzött "törésteszten". Bár némi aggodalomra ad okot, hogy az ajtók nem maradtak zárva, az esetet mindenki megúszta sérülés nélkül.

100 éves a BME OMIKK könyvtárépülete

A Műegyetem Könyvtára, amely az elmúlt évben ünnepelte megalapításának 160. évfordulóját, idén a könyvtárépület elkészültének centenáriumát ünnepli.

Az 1900-as évek elejére a Műegyetem kinőtte a Múzeum körúti területét, és új helyre költözött. A Lágymányosra települő Műegyetem egyes épületeinek, így a Könyvtár épületének tervezésével Pecz Samu műegyetemi építészt bízták meg.

Bravúrosnak számító tervezéssel oldotta meg a Műegyetem Budafoki úti könyvtárépületét, mely külső-belső megjelenésében szakrális épületre emlékeztet. A 16 méter széles, 400 személyes olvasóterem födémszerkezete az építés idején Európa legnagyobb fesztávú falazott téglaboltozata volt. Az épület világosan tükrözi a könyvtári funkciók tagozódását.

A II. világháború alatt a könyvtárépület és berendezése is megsérült. A helyreállítás nem minden részletében az eredeti alakban történt. A Nagyolvasó megsérült szekkóját nem lehetett helyreállítani, az uralkodó pár életnagyságú szobra nem került vissza az előcsarnokba. Az 1990-es évektől a háború utáni igénytelen helyreállítások és bútorok helyett a könyvtár igyekezett az eredeti állapotokat visszaállítani (pl. Nagyolvasó bejáratának helyreállításával, csillárok, olvasóasztalok és lámpák újragyártatásával.).

A könyvtári funkciók változása, bővülése is magával hozta az épület változásait. 1996-ban új kölcsönzői tér lett kialakítva, 2001-ben az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtárral történt összevonás után a könyvtár területe is kibővült és az olvasók jobb kiszolgálása érdekében szabadpolcos olvasók lettek kialakítva a Központi épület helységeiben és az alagsori raktárhelységek helyén.

Májusban kiállítás megnyitásával és könyvtárépítészeti konferenciával emlékezik meg az egyetem a könyvtárépület tervezőjéről és elkészülésének 100. évfordulójáról, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A megnyitó 2009. május 19-én (kedden) 10 órakor lesz, a könyvtár Aulájában. A kiállítás május 19. és július 24. között, a Könyvtár nyitva tartási idejében látogatható.

Alkoholstop

"2009. május 20-án lép hatályba a XI. Kerület Újbuda Önkormányzat képviselő testülete által 2009. április 16-án elfogadott, az üzletek működési rendjéről szóló 21/2009./IV.22./XI.ÖK. számú rendelet, mely mind a kereskedelmi, mind a vendéglátó üzletek működését differenciáltan szabályozza, korlátozva a szeszes italt is árusító üzletek nyitva tartását.

Ez utóbbi üzletek 22 és 5 óra között nem tarthatnak nyitva, kivéve, ha éjszaka nem forgalmaznak alkoholt. A III. és IV. kategóriájú melegkonyhás éttermek naponta 0 és 5 óra között nem működhetnek. Minden egyéb nem melegkonyhás vendéglátóhelynek 22 és 5 óra között be kell zárnia.

A rendelet nem vonatkozik az I. és II. kategóriájú melegkonyhás vendéglátóhelyekre, a benzinkutakon, üzletközpontokban, kereskedelmi szálláshelyeken, kulturális- és sportlétesítményekben, strandokon, ipari parkokban üzemelő üzletekre, továbbá pénteken és szombaton a zenés szórakozóhelyekre.

A rendelet teljes terjedelmében megtekinthető a www.ujbuda.hu weboldalon, illetve az Önkormányzat ügyfélszolgálatán és az Igazgatási és Szabálysértési Osztály Vállalkozói Csoportjánál.

Újbuda Önkormányzata (2009. 05. 08.)"

forrás:
ujbuda.hu

2009. május 15., péntek

Index

Ebben a félévben sem kell a leckekönyvet felvenni

A 2008. decemberében hatályba lépett Tanulmányi ügyrend szerint megváltozott a leckekönyvek kezelési rendje. A BME-n továbbra is van (hagyományos) leckekönyv, de nem osztjuk ki félévente, a vizsgaidőszak kezdetén a hallgatóknak, csak a jogviszony végén adjuk át.

- A hallgatók a Központi Tanulmányi Hivatalban -- amennyiben ezt igénylik, - május 19-től, fogadási időben (sorszám nélkül az aulában) kikérhetnek egy ún. igazoló lapot, amely megfelel a leckekönyv adott féléves oldalainak. A saját biztonságuk érdekében erre az oktatókkal rávezettethetik az eredményeiket.

- Az igazolólapot a hallgató megőrzi, nem adja le a félév végén a hivatalban. Az igazolólap, mivel nincs hitelesítve leckekönyv-kivonatként nem használható fel.

- A jegybeírási határidőkről, a jogorvoslati lehetőségekről az "Ügyintézés, Neptun kérdések-válaszok" oldalon olvasható részletes tájékoztató.

Neptun - új funkciók

Kérvények elektronikusan, a Neptunban

A BME-en üzemelő Neptun rendszer új lehetőséget biztosít a hallgatói ügyek intézésére, amely gyorsítja és kényelmesebbé teszi az ügyintézést.
A Neptunban "Kérvényeket" lehet kitölteni különböző témákban, amelyek mentés után azonnal az illetékes ügyintézőhöz kerülnek. Az ügyek intézését, majd a döntést és annak indokait szintén a Neptunban lehet megtekinteni.
Ügyek intézéséhez a Hivatalt csak akkor kell személyesen felkeresni, ha az ügyhöz papír alapú melléklet csatolása szükséges. A mellékletek leadása azonban az eddigi ügyintézéshez képest lényegesen kevesebb időt vesz igénybe és mivel személyes megjelenés nem szükséges, akár csoportosan, vagy megbízott útján is intézhető.
A döntésről azonnal értesítést küldenek, megfelelő beállítás esetén E-Mail-ben is.

A kezeléssel kapcsolatos tudnivalók a kapcsolódó dokumentumoknál olvashatók.

Jelenleg az alábbi kérvények működnek:
- jegyeltérés bejelentése
- felszólalás fizetési kötelezettség kirovása ellen
- méltányossági kérelem
- fellebbezés kérelem elutasítása miatt

Kapcsolódó dokumentumok:
Kérvények a Neptunban (hallgatói tájékoztató)

Neptun üzemszünet

NEPTUN üzemszünet - áramszünet

2009. május 16-án, szombaton az egyetem elektromos hálózatának éves karbantartása miatt a NEPTUN rendszer, továbbá a KTH és Neptun web oldalak előreláthatólag 6:00 és 18:00 között nem üzemelnek.

Az áramszünet miatt a NEPTUN rendszer üzemideje május 16-án szombaton:

00:00 - 01:55 rendes üzem
01:55 - 05:55 üzemszünet (mentés)
05:55 - 18:00 üzemszünet (áramszünet)
18:00 - 24:00 rendes üzem

Befizetési kötelezettség vizsgáról távolmaradás miatt

A KTH-nál személyesen és e-mailben is több hallgató érdeklődőtt a vizsgáról történt távolmaradás miatt kirótt díjjal kapcsolatban. A KTH a jelenleg is érvényes szabályok alapján minden olyan esetben kirótta a díjat, amikor a Neptunban a vizsgán a hallgatónál "nem jelent meg" jelölés volt. (A szabályok nem teszik lehetővé a KTH számára például annak mérlegelését, hogy "nem jelent meg" jelölés mellett miért van mégis osztályzat.)

A 2008/09/1 félév végén a KTH munkatársai találkoztak egy olyan szabály módosítási javaslattal, amely a díj kirovását a vizsgán bejegyzett osztályzattól tette volna függővé (ha nincs jegy, akkor a hallgató "nem jelent meg") , és egy "ingyenes" hiányzást engedélyezett volna. Ezek a javaslatok nem került elfogadásra, nem jelentek meg semmilyen hivatalos egyetemi utasításban, szabályzatban.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökével történt egyeztetést követően az általa átadott listában szereplők egy kiírását a KTH munkatársai törölték. (A listát nem a KTH készítette, az összeállítás szempontjairól nincsenek hivatalos információk.)

Fontos, hogy a korábbi szabályok nem változtak: csak akkor kerül kirovásra a díj, ha a tanszék "nem jelent meg" jelölést alkalmaz. (A díj kirovása továbbra is független attól, hogy van-e osztályzat beírva, vagy nincs.)

2009. május 14., csütörtök

Második világháborús bombát találtak a Műegyetemnél

Száz kilogrammos repeszrombolót találtak csütörtök délután Budapesten, a XI. kerületi Egry József és a Stoczek utca kereszteződésénél, a Műegyetem télikertjében; több épületet is kiürítenek - közölte Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

A bombát egy munkagép fordította ki a földből egy építkezésen. A rendőrök lezárják a környéket, és kiürítenek két lakóépületben összesen öt lépcsőházat, a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a Műegyetem három épületét is.

Kis-Guczi Péter az Index kérdésére elmondta, a polgári védelem befogadóközpontot alakított ki az általános iskola tornatermében. Ide jöhetnek azok a lakók, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat.

A tűzszerészek már a helyszínen vannak, megvizsgálják a szerkezetet, ezután döntenek a hatástalanítás módjáról. Még nem tudni, mikor fejezik be a munkát.

Forrás: Index

2009. május 10., vasárnap

Szakmai konferencia a 4-es metróról

Kíváncsi vagy a metróépítés szakmai oldalára is? Gyere el és hallgasd meg azokat az embereket, akik igazán értenek hozzá! Tégy fel nekik kérdéseket és tudj meg mindent a beruházásról, a technológiákról, a városfejlesztésről!
A nap folyamán rövid prezentációkat hallgathatsz meg, melyeket az építkezésben résztvevő cégek és szakértők tartanak.
Emellett megtekintheted azt a Metro 4 installációt is, amely már több külföldi nagyvárosban bemutatásra került.

Időpont: 2009. 05. 13. 9:00-16:00

Helyszín: BME K épület, I. emelet, 70. Díszterem

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Tervezett forgatókönyv:

09.00 - 09.30 Megnyitó, a Budapesti kötöttpályás közlekedési fejlesztéseket, középpontjában a 4-es metrót bemutató brüsszeli installáció Magyarországi premierje.

09.30 - 10.10 Becker László előadása: A közlekedésfejlesztés és az EU projektek, benne a 4-es metró

10.30 - 11.10 Schulek János előadása

11.30 - 12.10 Molnár László előadása: Budapest közlekedésének fejlesztése és benne a 4-es metró

12:10 - 13:00 Ebédszünet

13.00 - 13.40 Klados Gusztáv előadása: A 4-es metró bemutatása, aktuális kérdések

14.00 - 16.00 A kivitelezők bemutatkozása látványelemekkel:

14.00 - 14.20 Strabag

14.25 - 14.45 Hídépítő

14.50 - 15.10 BPV

15.15 - 15.35 Swietelsky

15.40 - 16.00 Hídtechnika

16.00 - Rendezvény vége


Várunk szeretettel:
IAESTE -- Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete
BME Helyi Bizottság

2009. május 4., hétfő

Vizsgajelentkezés

Vizsgajelentkezés kezdete: 2009. május 4. 18:00

A Neptun Rendszeren keresztül csak akkor tudsz vizsgára jelentkezni, ha nincs díjtartozásod. Valamint ne feledd, vizsgára és vizsgáról csak az azt megelőző munkanap délig lehet le és fel jelentkezni!